Te gast op de Kapitein Anna in Amsterdam


#bookingepic

In de voetsporen van buitengewone accommodaties

“We hebben gezocht naar een accommodatie, typisch voor de stad Amsterdam, namelijk een woonboot. Hoewel het geen woonboot is in de zin van een huis, maar in de vorm van een raderstoomboot met verschillende hutten. Dus zo te zeggen een drijvend hotel aan de rand van het centrum van Amsterdam. Ze heet Kapitein Anna en is gelegen in de haven van Amsterdam, op minder dan 7 kilometer van het centrum. We hebben deze accommodatie 1,5 uur voor het inchecken geboekt. Voor de boeking hebben we de Booking.com iPad-app gebruikt. Het boekingsproces verliep vlot en was binnen 2 minuten voltooid.

De eerste nacht op de raderstoomboot uit 1911 brachten we goed door. In lichte golven waren we als het ware in slaap gewiegd. Voor lichtgevoelige reizigers die zelfs in lichte golven zeeziek zijn, is deze accommodatie geen lot uit de loterij. Voor alle anderen die ook van de zeelucht willen proeven en de exclusiviteit zoeken, is de Kapitein Anna precies wat u zoekt.

Aan dek werden we begroet met een stevig ontbijtbuffet en een frisse geur van koffie. Verse broodjes, fruit, kaas, yoghurt, ham, salami, jam, tomaten, croissants en andere delicatessen waren aantrekkelijk weergegeven op het aanrecht. Het goede ontbijt behoort roerei geserveerd met of zonder spek. Dat is de manier waarop een dag zou moeten beginnen.

Dit is een korte video op de Kapitein Anna. Als je een overzicht wilt krijgen van hoe comfortabel een verblijf op een raderstoomboot is, bekijk dan onderstaande video. Je hoort iets van het verhaal en krijgt een glimp van wat de woonboot te bieden heeft.

De rest van de dag brachten we door met sightseeing in Amsterdam. Morgen zullen we helaas onze koffers alweer inpakken en de Kapitein Anna een luide ahoy toeroepen. De volgende bestemming wacht al op ons bezoek. Hamburg hier komen we!”

www.trendlupe.de