Sinds september 2020 is Kapitein Anna ook geopend als á la carte restaurant en kenmerkt zich door herkenbare gerechten.

De stijl van de keuken is Frans met Noorse, Nederlandse en mediterrane invloeden. Bij diners voor groepen kunnen deze volledig naar wens worden samengesteld. De inhoud van de kaart wordt vaak gewisseld. Zoals tegenwoordig bij alle goede restaurants komen de ingrediënten zoveel mogelijk uit de naaste omgeving en van biologische oorsprong.
Restaurant Kapitein Anna onderscheidt zich door "ouderwets" vakmanschap, zowel in de keuken als in de bediening. Uiteraard zijn de smaken en kooktechnieken hedendaags, de kennis van waren, kruiden en de combinaties hiervan zijn degelijk.


Á la carte dineren


volgens RIVM Corona voorschriften

Door de indeling van de Kapitein Anna is het mogelijk om de op veilige wijze tafels voor kleine groepen te maken. Daarenboven hebben we speciale schermen laten maken die we rond en op de tafels kunnen plaatsen om uw groep of huishouden van de anderen af te kunnen scheiden. Onze capaciteit is maximaal 100 personen beneden en 40 boven, dus 1,5 m. afstand houden is eenvoudig. U bent ook welkom voor een kopje koffie met bezichtiging.

De Kapitein Anna is eenvoudig bereikbaar per openbaar vervoer. Er is ook voldoende (betaalde) parkeergelegenheid en zelfs met uw eigen schip kunt u dichtbij de NDSM-pier aanmeren.

Bekijk hieronder ons menu::

Duurzaam eten

Het kiezen van duurzame ingrediënten met een hoge kwaliteit, kruiden en vlak voor het serveren op juiste manier bereiden met een zorgvuldige presentatie en opmaak is erg belangrijk voor een geslaagd diner.

AopZ_hartstocht_20090410_447
Naamloos_HDR

Atmosfeer

Echt geslaagd wordt het pas wanneer de gasten waarmee u eet, de sfeer, de muziek en eventueel entertainment, de vriendelijkheid van de bediening, een bijzondere inrichting van de zaal of terras ook allemaal hun aandeel leveren.

Voor grotere gezelschappen

Kapitein Anna is ook een restaurant voor grotere groepen. Het is de beste accommodatie voor uw gezelschap:

  • De basis van het team ( directie, chef-kok en partymanager) werkt al 15 jaar samen in het verzorgen van events voor groepen. We zijn begonnen met het gaan voor een topkwaliteit en hebben geleerd dat dit een wijs besluit was. De lijnen zijn kort en helder.
  • Door onze specialisatie op groepen zijn we flexibel in de mogelijkheden. We hoeven ons niet te richten op een doelgroep of type keuken.
  • Onze chef-kok Richard Winkel heeft na een uitgebreide opleiding gewerkt met diverse top-koks en ervaring opgedaan in restaurants in 4 landen in Noord- en Zuid Europa en Azië. We kunnen echt alles bereiden.
  • De raderboot is een geregistreerd Varend Monument uit 1911 met een rijke historie. De rijke inrichting met koper, mahonie hout en pluche blijft sfeervol.
  • Het weids uitzicht over het IJ en Noordzeekanaal is (zeker ’s avonds) wellicht het mooiste van Amsterdam.
  • Zowel op het hoofddek als op de verdieping is een groot terras.
  • Kapitein Anna beschikt over 2 salons, de Radersalon op het hoofddek met maximaal 130 zitplaatsen en de Panoramasalon op de verdieping met maximaal 70 zitplaatsen voor een sitting dinner. Voor walking dinners is de maximale capaciteit ca. 300 gasten. Vanwege de Corona-voorschriften zijn deze aantallen momenteel beperkt tot maximaal 100 beneden en 40 personen in de panoramasalon!

 

AopZ_hartstocht_20090410_403